ÇANAKKALE / EZİNE - Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mrt

Değerler Eğitimi kapsamında "Sabır", "Vatanseverlik" ve "Ramazan" konularına dikkat çekmek amacıyla okulumuz öğretmen ve öğrencileri tarafından pano çalışması yapılmıştır. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tarafından yürütülen proje kapsamında üretilen "Millî Muharip Uçağımız KAAN", ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Okulumuz öğrencilerine bu yerli ve millî başarıya tanıklık etmeleri için "Millî Muharip Uçağımız KAAN"ın tanıtım videosu izletildi. Büyük Türk milletinin azmi, çalışkanlığı ve ilerlemesi karşısında okulca gururlandık.Türkiye’nin havacılık ve uzay sanayisindeki vizyonunu, yetkinliğini ve bağımsızlığını gösteren bir milli gurur kaynağı olan "Milli Muharip Uçağımız Kaan"ın geliştirilmesinde emeği geçen tüm bilim insanlarımıza ve mühendislerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Mesleki gelişim atölyesi dersi "Bir Dünya Atık" konusu kapsamında 9B sınıfı ile okulumuz bahçesindeki çöpleri öğretmenimiz rehberliğinde topladılar. Bu duyarlı davranış karşısında öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Her yıl 1 - 7 Mart tarihleri arasında Yeşilay Haftası kutlanmakta olup, hafta kapsamında yapılan etkinliklerle toplumun bağımlılık konusunda bilinç ve farkındalık düzeyinin artırılması hedeflenmektedir.

Bu münasebetle okulumuz öğrencilerine konferans salonunda bilgilendirici videolar ve sunumlar izlettirilmiştir. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz, Erasmus+ 2024 Okul Eğitimi Teklif Çağrısı Dönemi'nde Türkiye Ulusal Ajansına yaptığı başvurular sonucunda konsorsiyuma katılmaya hak kazanmıştır. Başta Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Recai YAVUZ olmak üzere proje ekibimize ve desteklerini esirgemeyen okul müdürümüz Efrail SANCAR'a teşekkür ediyoruz.

Ock

Okulumuz sosyal etkinlik kulübü öğretmenleri; okulumuz öğrencilerine tarihi ve kültürel değerleri tanıtmak amacıyla Bursa'ya gezi düzenledi. Bu gezi öğrencilerin ufkunun gelişimi ve yeni yerler keşfetmelerini sağlama adına faydalı bir etkinlik olmuştur. Emeği geçen idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ock

Okulumuzda sosyal etkinlikler haftası kapsamında yaptığımız dart ve masa tenisi turnuvamız

Ock

Okulumuzda 05.01.2024 tarihinde, öğrencilerimizde "Afet Bilincini" geliştirmek amacıyla "Deprem-Bina Tahliye Tatbikatı" yapıldı.

Tatbikat öncesinde öğrenciler; deprem öncesinde, deprem anında ve deprem sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgilendirildi ve ardından okulda deprem alarmı verildi. Alarm sesiyle öğrenciler; deprem anında yapılması gerekenleri uygulayıp ilk olarak sıralarının yanında "Çök-Kapan-Tutun" pozisyonu aldı. İkinci alarmla birlikte öğrenciler, belli bir düzen içerisinde hızlı ancak koşmadan toplanma yerinde bir araya geldi ve bina tahliyesi 2 dakikaya yakın sürede gerçekleştirildi.

Ock

7 Ocak 2024 tarihinde Aydın ( Kuşadası) da yapılacak olan  Bölge Gençler-A Kros  müsabakasında Ilimizi temsilen katılacağız. Takımımıza başarılar dileriz.

Ara

Çanakkale Savaşları sırasında, 25 Nisan 1915 günü Gelibolu Yarımadası’nda Ertuğrul Koyu’na çıkarma yapan 3 bin askerden oluşan İngiliz kuvvetini, komutasındaki 67 askeriyle on saat mavzer atışlarıyla sahilde durduran 26. Alay, 3. Tabur, 10. Bölük, 1. Takım Komutanı Yahya Çavuş’un Ezine ilçesinde kendi adını taşıdığı köyündeki doğup büyüdüğü evine, Cumhuriyetimizin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında okul olarak ziyarette bulunduk. Öğrencilerimize bu imkanları sağlayan okul idaremiz başta olmak üzere organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Ara

Çanakkale'de

07/12/2023 tarihinde yapılan Kros Gençler-A

İl birinciliği (5000 m) erkekler

1. Si Akın Yahya Barlak

2. Si Yahyacan Gulperen

4. Sü Sercan Ersöz

6. Sı Doğukan Durmuş

Derecelerini yapmışlardır. İlk 4'e giren sporcularımız altın gümüş ve bronz madalya almışlardır.Bu dereceler le takımımız il 1.si olarak 7 ocakta Aydın da  yapılacak olan grup müsabakalarına katılmaya hak kazandılar. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Kas

Okulumuz İnşaat Bölümü öğrenci ve öğretmenleri ilçemiz okullarını güzelleştiriyor. Bu özverili çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Kas

Okul Aile Birliğimizin düzenlediği öğretmenler günü kahvaltısı için kendilerine ve okul idaremize teşekkür ediyoruz. Böyle anlamlı bir günde hatırlanmak bizleri çok mutlu etti.

Kas

"Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır…" K.ATATÜRK

Kas

Çanakkale'de derece yapan okulumuzu ve İlçemizi başarıyla temsil eden kros ve güreş takımı sporcuları ve okul aile birliğinden Nihat Barlak ile Ezine Belediye Başkanımız Sayın Güray YUKSEL'i makamında ziyeret ettik.

Ziyaretimiz sırasında Belediye Başkanımız Sayın Güray YÜKSEL sporcularımıza ihtiyaçlari doğrultusunda hediyeler hazırlattı ve okulumuzun ihtiyaçlarının çözülmesi için gerekli çalışmaları başlatarak bizleri çok mutlu etti. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.